måndag 14 december 2009

Detaljer

Vaknade i morse av en dröm så detaljrik att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

Jag var hemma hos pappafamiljen såg det ut som, och det var massa folk där, massa släkt. Alla satt med olika laptopar och tittade på något vi alla gjort ihop, den delen minns jag väldigt lite av.

Jag gick in i ett litet rum som var mitt nya kontor där jag skulle sitta ensam. Jag ryckte till rejält när jag såg att det satt någon där inne, eftersom jag inte var beredd på det. Det var Elizabeth, som satt och förde över filer mellan två laptopar.

Andra känslan efter rädsla/överraskning var lite obehag, eftersom det var mitt kontor, och ingen skulle vara där inne. Men det var ju Elizabeth, så det kändes så klart ok - och det var inte ens mina datorer hon höll på med, så hon lånade väl bara utrymmet för att få vara ifred eller så.

Jag sa "Nämen, sitter du och stjäl mina hemligstämplade filer!" och fnissade över mitt egna väldigt roliga skämt. Hon vände sig om och sa att hon inte gjorde det, och att hon snart skulle iväg. Jag kände mig väldigt dum över skämtet som föll platt, och frågade om vad hon skulle hitta på idag istället. Hon skulle iväg på slöjd (!) och frågade om jag ville med. Men det kunde jag inte, för jag skulle få ordning där inne (jag hade precis tagit över kontoret från någon annan).

När hon gjorde iordning sig för att gå, så verkade det som att hon inte skulle ta med sig eller slänga sitt skräp och annat runt henne, så jag sa lite pikaktigt "Vill du behålla detta, eller ska jag slänga det..?", och hon sa bara "Nejdå, släng det du", och så gick hon därifrån.

Jag satte mig på stolen och såg mig omkring.

Rummet var litet och lite avlångt, med dörren på en av kortändorna. Det var så litet att det var precis att ett litet skrivbord fick plats längs med ena långväggen, och att man inte gick rakt in i det när man kom in genom dörren. Ovanför skrivbordet satt en stoooor anslagstavla som var helt fylld med små bilder och foton och papper. Jag såg bilder på Mischa, familjen och annat som uppenbarligen var mitt, så den delen hade jag tydligen redan lyckats fylla, trots att jag precis tagit över rummet.

Allt kändes väldigt.. kommunalt inrett ;)

Bredvid dörren på kortsidan var det en bokhylla som var proppfull med saker, tex bestick, böcker, och annat man kan behöva när man jobbar där. Jag tänkte att det var praktiskt att förra innehavaren hade låtit sina bestick vara kvar, eftersom man skulle använda sina egna i det gemensamma köket i kontorshotellet jag tydligen var i.

Jag tittade i papperskorgen när jag började städa undan efter Elizabeth, och såg att förra innehavaren slängt fyra olika sorters potatisskalare (två med orange plasthandtag, en helt i metall och en helt i blå plast), och undrade stilla 1. varför slänga nya, antagligen fullt fungerande skalare? 2. varför hade personen haft så många? Det låg även några halvfulla flaskor, utan kork, och jag tänkte att det var tur att det fanns soppåse i papperskorgen, annars hade "sopjuicen" läckt.

Ut från väggen, ovanför skrivbordet, gick det ut en "arm" som hade en mugghållare på sig. I den stod det en vit plastmugg med lite kaffe kvar i. Jag antog att den var Elizabeths och blev lite irriterad över att hon bara lämnat den. Jag slängde även den i papperskorgen och dubbelkollade så att jag inte råkat slänga den i den andra papperskorgen, utan påse i, där det bara var papperstussar slängda.

På skrivbordet stod det en burk med pennor, och i burken var det även en genomskinlig tub handkräm, som var nästan tom, och såg rejält äcklig ut. Jag undrade hur förra innehavaren kunde låta bli att städa bort den efter sig när den städade bort potatisskalare.

När jag skulle gå ut ur rummet såg jag att rummet fortsatte lite förbi dörren, vilket jag inte sett när jag kom in i rummet, eftersom jag hade ryggen åt det hållet. Där stod det en säng, med saker i som förra innehavaren lämnat kvar. Som t ex en väldigt tung personvåg, den var antagligen gjord i polerad sten - och hade formen av en tjock sjöstjärna (rundade "spetsar" ;)).

Humm.. det är allt jag minns just nu :/

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida