måndag 5 november 2007

Lik, cheese cake och ofrivilliga läkare

Baserat på två anteckningar i mobilen (därför kortare och virrigare än vanligt) från natten 20071105:

Jag vaknade på riktigt mitt i natten (vid 4-5 någonting) och undrade varför Thomas inte var här än, blev lite sur och somnade om.

Jag drömde att jag vaknade på samma sätt. När jag var på väg att ringa honom vid 5 såg jag att det låg en hög med sand på mitt nattduksbord. Min frys (nära sängen av någon anledning i drömmen) var öppen, och en bit cheese cake var framtagen för att ätas. De bitar som var kvar i kylen var smälta.

Jag fattade ingenting. Jag kunde inte minnas att jag ställt till med detta. Jag var i min lägenhet på bottenplan (som såg helt annorlunda ut än den jag bor i på riktigt, som är takvåning, denna påminde om Jespers gamla etta).

Jag tittade ut och såg ett lik på parkeringen utanför!

Jag förstod då att jag hade grävt upp ett lik någon, antagligen Thomas, hade grävt ner i hemlighet. Jag ville att personen skulle åka fast.

Innan eller efter detta hände var Lina hemma hos mig.


TV-spel.


Jag missade bussen som jag var tvungen att hinna med för att hinna med tåget hem från pappa. Så jag liftade med två män till tåget. Kände på mig att jag inte borde. Hade rätt.

Togs med våld till ett kontor med långa korridorer och små små stängda mörka kontor utan insikt. Jag misstänkte sexhandel. Tittade in i ett öppet kontor. Satt en ung tjej med en dator där. Administrerade något.

Varför flyr de inte? Det var uppenbart att de hölls mot sin vilja. Jag gick vidare, runt i de långa smala trånga korridorerna, det såg ut som om de jobbade med Lego. Alltså som om jag var på en Lego-fabriks kontor. Måste ha sett någon logga eller liknande, minns inte varför jag visste att det hade med Lego att göra.

Upptäckte att min (i drömmen) försvunna Mamma jobbar här! Ser på en skitig och sned metallvägg "bingo lotto /ba". Det syns att det har stått bia, men i är borta. Väldigt skräpigt och förfallet.

När jag går vidare längre bort är det finare, som att förra avdelningen var övergiven och förfallen, och nu finns bara folk i denna nya avdelningen. Väldigt sjukhuslika nymålade väggar, och jag såg samma sak på väggen (om bingo lotto) fast med hela "Bia" (som min mamma heter). Det visar sig att mamma är städerska här.

Några läkarstudenter tvingas jobba som läkare på stället, som nu liknar ett stort kryssningsfartyg, personaldelen alltså, ingen lyx. De ska äntligen bli fria. Båten stannar till, de släpps av, de är glada, tills de ser att de är på en ö med
fler arbetare, och en till stor kryssningsbåt med ett annat företag i samma "gäng".


Detta är allt jag minns från denna natten, det mesta är rakt från anteckningarna i mobilen bara. Dumt att spara anteckningarna så länge utan att skriva ut resten jag minns.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida