onsdag 28 mars 2007

IRC, bomber och snöbollskrig

Dröm 20070328-natten:

Jag och några andra IRC-are hade varit i ett stort hus på Mönstergatan i Brämhult (där jag är uppväxt) och haft det trevligt. Brother hade kommit lite sent, för de som skulle hämta honom på stationen hade glömt av honom, så han hann knappt vara där i mer än 5 minuter innan vi skulle dra igen. Han var småputt.

Vi stängde och låste och började gå därifrån sent på kvällen/natten i vårvärmen. Jag hamnade lite efter, stannade på garageuppfarten för att jag skulle knyta skorna, och taket som var utbyggt över uppfarten började falla. Eller hamnade snett i alla fall. Jag och Någon blev asrädda av ljudet och småskrattade nervöst när vi förstod att det var ok. Helt plötsligt bankade det på ett fönster inifrån källaren, brother var kvarglömd, inlåst och svinförbannad. När vi väl fick ut honom (ingen av oss två som var kvar hade nycklar) var han otroligt förbannad och drog därifrån.

Kort därefter kom någon med snabba steg och ställde en dunk som liknade en bensikdunk på trottoaren, och kutade därifrån. De två (det var plötsligt två) jag var med skrek "Spriiiiiing!!", och jag fattade att det så klart var en sån där luftbomb, som är otroligt kraftfulla (?). Så jag sprang. Men jag hann inte springa längre än några meter innan det small.

Bomben skapade en tryckvåg som puttade oss framför sig med en otrolig kraft och fart. Jag flög fram som en kanonkula, och försökte skydda huvudet mot allt jag åkte igenom (som en kanonkula, som sagt). Murar, häckar, väggar, hus. Medan jag flög och var livrädd hörde jag de andra som flög jämte mig, hur de hade en vanlig konversation, om hur häftigt detta var.

När vi "landade" efter att ha flugit genom hela staden och tillbaka till samma ställe (va fan?) var vi alla tre förberedda på att vi måste fly, så inte "bovarna" (Slagge var inblandad, gissar att brother skickade honom för att han var sur på oss) skulle ta oss. Men vi hann inte det heller. En sprang fram och högg en kniv i magen på mig flera gånger, vilket gjorde fruktansvärt ont, speciellt på höger sida där jag har mitt ärr från en operation.

De kastade in oss där bak i en kombi, och lämnade bakluckan öppen medans de backade med en enorm fart, genom skog och häckar så vi fick massa grenar och kvistar på oss. Sedan hamnade vi i min pappas grannes trädgård, och vi förstod att de skulle tortera oss.

Då och då under allt som hände tittade jag ner på såren i magen och försökte hålla inne all vätska som rann ut, blod och ngt vattenliknande och var. Tortyren var att vi/offren skulle ta alla mina CD-skivor (som i verkligheten är otroilgt få, men i drömmen var ungefär lika många som finns i en CD-butik) och slänga på en hög, som sedan skulle brännas. Eh, hemskt?

Sedan minns jag inte mer från den drömmen. Men när jag vaknade och "kollade magen", så hade jag en smärta liknande håll, så det var väl anledningen till knivsmärtan i drömmen. Varifrån jag fick håll i sömnen vet jag inte.

I en annan dröm, annars en väldigt plötslig vändning i tortyrdrömmen, så var jag i en prydnadssakbutik, alternativt en antikvitetbutik, och gick runt.

Plötsling sprang två kvinnor ner för en trappa i butiken, från ovanvåningen, och skrek: "Hon" kommer hit!! Den utvalda!, med skräck i rösten. Jag slängde mig ner bakom ett bord, där jag snabbt och panikartat insåg att jag inte var dold alls. Jag såg flickan komma in, och butiksbiträden försöka fösa ut henne. Men när hon fick syn på mig skrek hon åt dem, och sprang mot mig, som om jag skulle rädda henne.

Hon tog min hand, och log elakt mot mig. Jag visste att hon ville mig illa. Men jag kände av att jag kunde styra drömmen, så det kändes ändå ganska lugnt. Hon drog i min hand och förde mig upp för trappan. Jag visste att hon skulle putta ner mig när vi kom upp, så jag var beredd och höll hårt kvar i hennes hand när jag tappade balansen. Jag drog med henne ner, och såg till att vi landade på hennes skalle, så den spräcktes.

Det var allt från den drömmen. Det kändes som att jag visste allt i förväg, som om jag "sett den filmen förut", och dessutom kunde påverka allt. Det var en trevlig känsla. Känner ofta så i drömmar.

Nå, nästa dröm.

Jag och Thomas är på någon fest någonstans där det är kallt. Det är ett stort hus, och festen liknar fester man kan se i college-filmer. Utanför är det snö.

Jag undrar vart Thomas tagit vägen, inte sett honom på aslänge. Blir skitorolig och går runt och letar. Ingen har sett honom, och "jakten" pågår länge. Stor klump i magen. Tillslut går jag ut och ser då honom komma fram från skogen med sina Stockholmskompisar, han har på sig sin militärrock och tänder en cigarett. Han ser allmänt vinglig ut. Har han, nykteristen, verkligen druckit sprit?! Han småspringer ikapp vännen framför och ropar "Har du gräs vi kan röka?". Jag blir skitsur och vill ta honom åt sidan för att prata med honom.

När jag väl får iväg sega Thomas blir det ett sjukt snöbollskrig. Folk rullar ner stooora snöklot från de höga backarna, för att attackera folk där nere. Som kastar bollar upp tillbaka på dem där uppe. Vi som är i mitten slänger oss ner för backen och försöker hitta någonstans där det är lugnt så vi kan prata. Eller jag letar snarare, Thomas måste man dra i för att få med honom. Jag är sjukt irriterad. Han är nog ordentligt väck av alkohol och droger han fått i sig.

När vi tillslut kan prata, efter att ha undgått stenkriget som det utvecklats till, så faller han ner i något slags hål, med en slags rutchbana. Jag hoppar efter för att få tag i honom, men när jag kommer ut därnere ser jag honom ingenstans. Jag står på en brygga, omgiven av en underjordisk sjö/träsk (väldigt trögflytande vätska, med massa skräp och växter i). Jag ser en stooor skugga simma runt där nere, och blir livrädd att den ska få tag i mig - letar panikartat efter Thomas under vattenytan på ena sidan bryggan, gräver med händerna i slemmet och får tag i någon som jag drar upp. Det är ett lik av en inbördeskrigmilitär (?!) som är skjuten. Jag slänger tillbaka honom, och kollar på andra sidan, där jag finner Thomas som inte andas. Drar upp honom, minns inte mer.

Sådär. Det var allt :) Bara massa mardrömmar, men ganska intressanta sådana som vanligt - för mig alltså ;)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida