onsdag 3 januari 2001

Borg, klätterställning och piratråttor

Ok. Hmm.

Inatt drömde jag att jag var i en stor borg som låg i vattnet, fanns inget land någonstans. Jag var någons hjälpreda, en gammal man, typ Einsteinrufs. Så jag sprang runt i denna borg/mentalsjukhus (?) och hämtade saker och fixade saker åt honom. Riktigt cool miljö, som oftast i mina drömmar. Många båtar runt omkring, typ medeltida stil på allt.

Jag och min lillebror på 14 år satt vid ett tillfälle vid en stor sandlåda/eldstad i borgen, där man kunde - om man visste hur - se vad man ville i magiska små-portaler. Om man - när det var dimma - gjorde en liten sandhög, stoppade in en liten eldgaffelliknande sak längst ner i högen och uttalade några konstiga ord (vilket jag tror var bara for show för min lillebror, för det funkade utan orden sedan) och sedan sa vad man ville se (t ex "Var ligger mina nycklar jag tappat?") så såg man det i en TV-liknande liten portal i sandhögen.

När dimman försvann insåg vi att det funkade lika bra om man andades på högen, för det var kallt ute (men vi var inne) så det blev "dimmigt" ändå.

Skitpraktiskt.

Jag hade hela tiden en känsla av att jag aktade mig för något, vet inte om det var att jag skulle hålla utkik efter folk som försökte ta sig in i borgen - eller om det var JAG som försökte ta mig in (trots att jag jobbade där).

Så fick jag uppdraget att göra iordning en scen inför att en pjäs skulle spelas där. Scenen låg utanför borgen, på en platta liknande en mini-oljeplattform. Jag skruvade upp ställningar och band upp stora tyger med målningar på och allt var jag tvungen att göra mitt i en storm. Stora vågor sköljde över mig och allt jag gjorde hela tiden, mycket fick jag göra om för att det sköljdes bort. Scengolvet var kanske en halvmeter ovanför vattenytan.

När jag äntligen var klar kunde jag simma bort till lekställningen (?) 10 meter bort där publiken skulle sitta. En stooor lekställning med massa rep och repnät och annat man kunde svinga sig i och sitta på.

Då såg jag att råttorna (ca en meter stora, gick på bakbenen och var klädda som pirater) som skulle attackera började attackera, både ställningen och scenen. De gjorde egentligen inte så mycket när de väl kom fram, men jag beslöt mig för att försöka attackera "bossen". Så jag simmade till scenen, och krånglade mig ner till scenens källare som jag byggt, där jag fann honom. Han hotade mig med ett svärd, väldigt teatraliskt, som jag tog ifrån honom som om jag fightades för mitt liv och puttade ner honom för trappan.

Jag sprang ner och stack honom med svärdet i ansiktet. Då blev barnet som var i masken/dräkten jätteargt och sa att jag gav honom ett sår på överläppen "Det blöder!" sa han argt. Oj då, jag lekte visst för hårdhänt.

Då tryckte jag på en touch-screen, där det fanns massa val som "skicka råttorna till sjöss" (med undervalet "för alltid"), "bjud dem på kaffe", "skicka dem till publiken så de pratar med dem" etc. Lite som i SIMS. Jag skickade dem till sjöss, men inte för alltid.

Etiketter: , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida