söndag 2 januari 2000

Djuraffär, skoltävling och bussar

Drömde inatt att jag och Jesper skulle rensa ur vår förra lägenhet (vi har aldrig haft någon annan IRL, men i drömmen) så att nån annan kan flytta in. Det var en ljus och mycket kasst planerad lägenhet, men såg mycket modern och dyr ut. Jag hittade i kylskåpet en sån där pizzasalladburk, som innehöll två möss jag hade glömt att jag köpt. De var ganska svaga där inne i burken, utan syre och med massa avföring. Jag tog med mig dem och terrariet jag köpt till vår nya lägenhet.

Där började jag göra iordning deras nya hem, med spån och annat. Tydligen var spånet jag köpt för "finkornigt", mössen skönk ner hela tiden, som om de skulle drunkna i det. Så jag fick gå å köpa nytt.

Hela tiden fick jag gå till olika djuraffärer för att köpa det jag saknade, vilket var ganska irriterande. Gick aldrig till samma butik heller.

Vid ett tillfälle var inte längre terrariet ett terrarie längre, utan en ganska gles bur. "Hur fan kan de sälja sådana att ha möss i?!" tänkte jag, och började bygga ihop den, för den bestod av ett slags mekano som skulle balanseras på olika knoppar och kanter.

På vägen till en affär såg jag Jesper på andra sidan gatan, han pratade med sin kompis Henrik. De stod i en typisk busskur. Jag hejjade och Henrik hejjade tillbaka, men Jesper gick bara iväg. Det irriterade mig och jag fick jaga efter honom.

När jag fick tag på honom, inne i ett litet bursprång, skällde jag lite på honom.. men sedan bestämde vi oss för att gå en liten promenad hem, istället för att åka buss som vi hade tänkt.

För att ta oss till Byttorp (ett område i Borås där jag eller han aldrig bott) var vi tvungna att gå åt ett speciellt håll, men det var stora skolor ivägen med tjocka tjocka murar gjorda av stora stora stenar som inte satt helt fast. Vi hoppade runt på stenarna och jag var hela tiden rädd för att han skulle ramla ner.

Skolorna, som var en större variant av Myråsskolan i Borås, hade tydligen avslutning, för det var massa barn överallt, och alla sjöng. Helt plötsligt var jag ensam igen och virrade runt på skolgården mellan alla barn och försökte hitta rätt.

Då fick jag helt plötsligt reda på att jag hade blivit nominerad i skolans skönhetstävling (har ALDRIG hänt), jämte två andra fula tjejer jag VISSTE att jag skulle förlora mot. Det gick hela tiden runt folk och filmade och tog kort, vilket var ganska irriterande. Ni som känner mig vet att jag hatar kameror.

Jag gick till skolans djuraffär (jodå det fanns en sådan där) och pratade med mannen som jobbade där om att jag inte ville vara med i tävlingen, men han peppade mig och sa att jag säkert skulle vinna.

Hela skolgården var otroligt "kullig", många stora kullar lite här och var. Jag minns att jag var inne i skolan vid nåt tillfälle, men minns tyvärr inte vad som hände där :/

Ute på skolgården var det någon slags uppvisning med dansande orkestrar och applåderande föräldrar, jag gick dit och blev plötsligt en del av föreställningen. Jag skulle klättra upp på en stoooor stege, mycket hög (kanske 20 meter) och mycket bred. Det var jag och ungefär tio elever till som klättrade upp i bredd.

En elev trillade ner och krossades mot marken, men han reste sig upp och alla applåderade och förstod att han "bara skojjade". Jag tyckte det var skithemskt att titta ner och veta att jag inte hade livlina (nej inte "50/50", "ringa hem" eller "fråga publiken"..), och jag blev förbannad att ingen av oss hade det. "Hur kan skolan vara så oansvarig?!".

Hur som helst kom jag ner igen, hel och ren, och fortsatte resan mot Byttorp. D kom jag helt plötsligt på att jag inte skulle mot Byttorp iaf, utan till Norrby (oxå ett område i Borås, där min mamma bor). Jag blev lättad, iom att det då innebar att jag skulle ta ettan (buss) från skolan. Så jag började gå mot busshållplatsen - mycket krångligt att ta sig dit måste jag säga! Man fick kana ner för en backe mitt i en korsning för att sedan kunna springa efter bussen.

Eftersom jag hade brått tog jag buss 7, för att komma framåt mot ett ställe där jag kunde ta ettan senare.

Filmandet och fotograferandet fortsatte in i sista stund, men slutade när jag gått på bussen *puh* jag vet inte vem som vann, och jag tror jag vaknade efter att jag gått på bussen.

Etiketter: , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida