torsdag 7 januari 1999

Varnande gräs, eldkastare och Saab 900

Jag minns bara några småsnuttar ur en av drömmarna (för er som inte vet: jag drömmer alltid mycket och i detalj om nätterna):

Jag är på väg hem till en kille, antingen är det min pappa, min vän Marcus, min vän Martin eller min pojkvän Jesper/Rude, det varierade i drömmen (de är INTE lika varandra). När vi går där på gatan mot huset tittar jag på det och blir förtjust över hur stort och häfigt det är. Gatan är en tre meter bred grusväg, och mellan oss och huset finns en kraftig, gammal, mossig stenmur. Muren är ungefär lika hög som jag är lång (jag är 1,78) och där den slutar börjar husets stora tomt. När jag ser ut över tomten samtidigt som vi går mot porten in till gården, ser jag att gräset försöker varna mig på något sätt, det är som om grässtråna är små olyckliga andar som vajar oroligt över att jag går så nära huset - jag borde tydligen inte vara där..

När vi kommer fram till porten (stooor, mörk, kraftig och övervuxen med olika klätterväxter) märker pappa/Marcus/Martin/Jesper att han glömt nyckeln till det stora, mörka hänglåset, så han måste spränga låset för att vi ska kunna komma in. Han tar då, självklart, slangen med eld och skruvar ihop den med slangen med vatten - det öppnar ju så klart låset (ööh..). Han säger till mig att akta mig, så jag springer en bit nedåt gatan och tar skydd bakom en ful gammal Saab 900. Då ser jag att avgasrören som sticker ut från muren jämte porten, och muren mittemot killens tomt, börjar reagera på elden och vattnet. Het ånga och eld avlöser varandra, de "spottas ut" från rören - farligt. TUR att jag har den gamla Saaben att gömma mig bakom.

Det är det jag minns av den drömmen, tyvärr, jag hade väldigt gärna velat komma in i det stora gamla huset. Det såg ut som ett typiskt "spökslott" - älskar sånt..

Etiketter: , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida