tisdag 5 januari 1999

Kulla, akvarium och mal

Bakgrundshistoria:

När jag växte upp var jag ibland hos ena föräldern, å ibland hos andra. Min mamma bodde då i "Kulla" som det hette, lite utanför Målsryd, lite utanför Borås. Jag bodde i det huset då och då när jag var mellan 2-10 år. Det var ett ganska stort hus mitt i bushen - å jag älskade det huset! Gammalt å MÖRKT, bruna väggar, eller av mörkt trä *älska*

Drömmen:

Hur som helst, jag drömde att jag var i det huset och gick omkring och mindes den tiden - det var allt. MEN, huset var så jävla extra coolt. Mitt problem nu är att jag inte har en aning om hur jag ska beskriva det.

Jag visste i drömmen att det var en dröm, och jag tänkte "helvete vad jag minns bra, det ser ju EXAKT ut som när jag bodde här, med alla små detaljer!". Naturligtvis var det inte alls så, men det trodde jag ju i drömmen.

Jag gick runt i de olika rummen, mååånga rum (många fler än det var på riktigt). Många såg riktigt vanliga ut, som de flesta sovrum. Men andra var otroligt udda. Som ett jättestort rum. Det var uppdelat av stora massiva träbokhyllor med gamla böcker i, och blev på så sätt några mindre rum.

Ett av de mindre rummen innehöll ett STORT akvarium med en bamsemal i, som simmade runt och såg grym ut. Akvariet var väldigt grumligt och såg ut mycket som vattnet i en av mina förut nedskrivna drömmar (den med en damm i en skog), med kvistar, alger och andmat.

En annan del av rummet var ett vackert vardagsrum med kraftiga träbord och trästolar som var vackert formade och snidade. Där fanns även stora och halvstora grönaktiga glasskålar med vatten i, de var täckta med svarta fiskenät.

I en annan del av det stora rummet fanns en stor gammal stubbe med en dörr i. Den undersökte jag lite närmare för att jag kände att jag kom ihåg ngt viktigt med den. Jag försökte få upp dörren, men förgäves - den var spärrad från insidan. Men då mindes jag att jag kunde pilla upp spärren i en glipa i dörren och kunde komma in. Där inne var ett så litet utrymme att jag inte ens kunde få in huvudet, men tydligen var detta mitt lilla hemliga gömställe när jag var liten (bullshit) och jag var amazed över att jag hade kunnat få plats där.

Ärligt talat, denna drömmen går inte att beskriva för de som inte var med.. eh.. mao ni som läser ;) helt enkelt var den full av massa coola saker och coola känslor och coola detaljer, även coola lukter (mest lukter av damm, böcker och annat myyysigt).

Så, här slutar jag min meningslösa berättelse, jag får berätta när jag drömmer ngt som går att förklara (kommer det någonsin hända? ;p)

Etiketter: , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida