fredag 8 januari 1999

Glashögskola, helikoptrar och mördarrobotar

Jag drömde ganska intressant för några dagar sedan. Jag drömde att jag gick runt på vad som såg ut att vara en högskola, stor och vacker. Mycket ljust trä och glas, och vackra trappor som gick kors och tvärs över den stora "hallen" som hade mycket högt i tak. Taket var av glas och det var mycket ljust överallt.

Jag var uppe på en av trapporna, bland alla intellektuella människor som bar runt sina böcker med mycket värdighet. Jag tittade ner mot ingången, stor och mäktig port av ljust och bastant trä.

Där kom det in en kille, som några försökte hindra, och började skjuta folk med ett maskinvapen - vad fan det nu heter, ni vet "ra-ta-ta-ta-ta-ta". Folk kastade sig åt sidan för att komma undan medans några försökte stoppa honom, men de blev så klart nedmejade.

På något sätt lyckades jag ta mig ut genom huvudingången till salen utanför som såg ut som ett stort köpcentra, fast utan affärer, mao bara massa våningar och glasrum och trappor mm. Där sprang jag ut, tillsammans med några andra som jag minns från resten av drömmen.

Man hörde en helikopter närma sig och helt plötsligt hörde man "ra-ta-ta-ta-ta" igen, men denna gången ovanifrån, och glastaket i denna salen krossades. De i helikoptern började peppra folk på marken, blod, lik och panikslagna människor överallt. Ljud av glas som krossas, människor som skriker och "ra-ta-ta-ta-ta" - hela tiden.

Vi sprang vidare till ett ställe (man hade några portar att välja mellan) där jag skulle möta min mamma, men när vi gick igenom den porten var vi inne i en byggnad man kan jämföra med globen i sthlm. Formen asså. Innuti såg det ut som ett hypermodernt, eller nästan framtida kontorshus. Mycket Sci-fi..

Massa massa övervakningskameror överallt, och robotar (mycket lika robotarna i Terminatorfilmerna) som sakta men säkert gick omkring och kontrollerade att inga människor gömde sig där inne. Så fort de såg en människa sköt de honom/henne.

På något sätt lyckades folk gömma sig här och var, t ex i själva inredningen, som såg ut som stora stora diamanter. Där gömde sig några. Men hela tiden hittade robotarna och kamerorna (som oxå sköt) folk som de sköt.

Ett tillfälle minns jag extra noga, då jag såg och hörde från mitt gömställe, att en robot gick förbi och kollade på "diamanterna" där några av mina vänner låg gömda. Han tittade på dem, och gick sedan vidare och sa "Nej här var det inga". Då började människorna hoppfullt titta ut, vilket roboten var beredd på och sköt alla som tittade fram.

Jag minns även att jag då och då såg nån av de jag sprang ut ur "skolan" med, här och var. De sprang och gömde sig, sköts eller låg döda där jag gick fram.

Jag bytte gömställe hela tiden, för att jag märkt att robotarna alltid kollar samma runda, så jag kunde räkna ut var de skulle kolla härnäst. Då kunde jag gömma mig på det senaste stället de kollade. Vid ett tillfälle hittades jag, och fejkade då att jag var sjuk. Jag sa att jag hade en sjukdom som gör att jag somnar helt plötsligt när som helst, var som helst, och att jag hade råkat somna just där de kollade. Av någon anledning accepterade han min förklaring och gick vidare.

Hela tiden hörde man skott och såg och hörde robotar gå runt och skjuta folk. Helikoptrar var överallt utanför denna byggnaden och sköt.

Helt plöstligt kraschade en helikopter in precis ovanför mitt huvud och krossades mot marken (jag flyttade mig så klart) med en otrolig smäll. Propellern högg av huvudet på minst 30 robotar som stog nära, vilket resulterade i kvävda skratt och förvånade men glada rop runt omkring mig. Dessa rop resulterade så klart i att alla som blivit upptäckta sköts..

Resten av drömmen gick ut på hur jag skulle ta mig därifrån, och att undvika alla kameror och robotar. Jag minns inte om jag kom därifrån, eller om jag vaknade mitt i. MEN, jag visste hela tiden, dels i drömmen men även efter, att jag var tvungen att skriva ner drömmen så jag inte glömmer den - för det var en av de häftigaste jag drömt.. :)

Etiketter: , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida