söndag 10 januari 1999

Elak docka, Kalle Ankas pocket och maskar

I natt drömde jag att jag kollade runt på min pappas vind, för att leta efter något han behövde. Då hittade jag ett halvgömt hål i väggen, där det låg en ganska stor träask gömd. Det syntes att den inte varit rörd på mycket länge, mycket spindelväv och spooky-känsla över den. Den hade otroligt vackra mönster och det var uppenbart att en mycket skicklig hantverkare hade jobbat länge med den.

Jag hörde att det skrapade och rispade innuti.. jag blev skiträdd men måste naturligtvis öppna den. Där låg en docka, en mycket enkel tygdocka med ditritat hår och ditritade kläder. Den såg mycket mycket elak ut, och försökte hela tiden ta sig ur lådan. Har ingen aning om vad som hade hänt om den tog sig ur, men jag kände på mig att det inte skulle vara bra, så jag var tvungen att försöka trycka ner den hela tiden.

Samtidigt försökte jag få ut de andra grejjerna som låg där, t ex några Kalle Ankas pocket som innehöll massa massa pengar. Jag tog pengarna, stängde lådan med möda och gick ner till familjen.

Då ville pappas fru Catrin att jag skulle hjälpa henne att gräva upp jord, "självklart" för att få upp maskar att kunna meta med senare. Vi grävde i deras blomrabatter och fick verkligen upp massor MASSOR med feta daggmaskar som kryllade överallt. Nästan mer maskar än jord. Men jag blev lite irriterad på Catrin som slarvade med att rensa bort jorden, innan hon slängde ner dem i den stora hinken vi skulle fylla. Så det var typ 50/50 jord och maskar, vilket var jättedumt "så klart".

Jag började rensa bort jorden med ett durkslag, ni vet en sån där man häller bort vattnet från spaghetti med. Det gick jättebra, förutom att när jag fått hinken full med bara maskar, så var durkslaget fyllt med massa spaghetti. Spaghettin var jordig och ofräsch, men jag var tvungen att äta upp den - vilket var lite jobbigt.

Då kom jag helt plötligt på att jag måste gå upp med pengarna till vinden, för ligger inte de i Kalle Ankas pocketarna så kan dockan rymma! På något sätt var det så att pengarna hindrade locket på asken att gå upp. Så klart.. ööh. Men istället för att vara smart å lägga dit papper istället, lade jag tillbaka pengarna och kämpade med dockan igen. Jag lade hela skrinet i en större kista och låste noga. Jag minns att jag tänkte att jag skulle vilja ha den kistan som nattduksbord hos mig och Jesper, men det går ju inte med den elaka dockan i!

När jag kom ner igen, ställde jag mig på balkongen och tittade ut över området. Då kom mamma dit och gav mig en present: en slags fackla som såg ut som en halvskalad banan på en lång pinne.. Jag blev JÄTTEGLAD och skickade ner mamma till trädgården nedanför balkongen, så att hon kunde sätta dit facklan. Jag ville ha den antingen nära vägen eller nära dörren, men hon ville ha den mitt i gräsmattan.. så hela resten av drömmen var ett gräl mellan min mamma och mig om var vi skulle placera den jävla facklan ;)

Minns inte mer eller fler drömmar *le*

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida